Política de Galetes

Les galetes constitueixen una eina emprada pels servidors Web per a emmagatzemar i recuperar informació sobre els seus visitants o usuaris. No és més que un fitxer de text que alguns servidors instal·len durant la navegació i que permeten conèixer informació com, per exemple: el lloc des del qual accedeix, el temps de connexió, el dispositiu des del qual accedeix (fix o mòbil), el sistema operatiu i navegadors utilitzats, les pàgines més visitades, el número de clics realitzats i de dades respecte al comportament de l’usuari en Internet. No proporcionen referències que permetin deduir el nom i cognoms de l’usuari i no poden llegir dades del seu disc dur ni incloure virus en els seus equips. Així mateix, no pot llegir les galetes implantades en el disc dur de l’usuari des d’altres servidors.

Per què són importants?
El lloc web és accessible sense necessitat que les galetes estiguin activades, si bé, la seva desactivació pot impedir el seu funcionament correcte. Des d’un punt de vista tècnic les galetes permeten que els llocs web funcionin de forma més àgil i adaptada a les preferències dels usuaris, com per exemple emmagatzemar l’idioma, la moneda del país o detectar el dispositiu d’accés.
Estableixen nivells de protecció i seguretat que Impedeixen o dificulten ciberatacs contra el lloc web o els seus usuaris.
Permeten que els gestors dels mitjans puguin conèixer dades estadístiques recopilades per a millorar la qualitat i experiència dels seus serveis.
Serveixen per a optimitzar la publicitat que vam mostrar als usuaris, oferint la que més s’ajusta als seus interessos.

Autorització per a l’ús de galetes
En el lloc web apareix un Avís de galetes que l’usuari o visitant pot acceptar, consentint expressament a l’ús de les galetes segons s’indica a continuació.
L’usuari pot configurar el seu navegador per a rebutjar per defecte totes les galetes o per a rebre un avís en pantalla de la recepció de cada cookie i decidir sobre la seva instal·lació o no en el seu disc dur.

Configuració del navegador
ASSOCIACIÓ ACCIÓ PEL CATALÀ recorda als seus usuaris que l’ús de galetes podrà estar subjecte a la seva acceptació durant la instal·lació o actualització del navegador utilitzat per aquests.
Aquesta acceptació podrà ser revocada mitjançant les opcions de configuració de continguts i privacitat disponibles en aquest. El Titular recomana als seus usuaris que consultin l’ajuda del seu navegador o accedeixi a les pàgines web d’ajuda dels principals navegadors: Firefox, Internet Explorer, Safari, Chrome I Microsoft EDGE.
Si desitja més informació sobre com revocar el consentiment prestat o sobre el procediment per a des habilitar les galetes, així com realitzar alguna pregunta sobre la Política de galetes, pot contactar amb el titular a través de la següent adreça de correu electrònic administracio@acciopelcatala.cat indicant “Política de galetes” en l’assumpte.

Tipus de galetes que s’utilitzen en la Web
L’usuari que navega per la Web pot trobar galetes inserides directament pel titular, o bé galetes inserides per entitats diferents al titular, segons el detallat en els següents apartats:

  • galetes de sessió, expiren quan l’usuari abandona la pàgina o tanca el navegador, és a dir, estan actives mentre dura la visita al lloc web i per tant, són esborrades del nostre ordinador en abandonar-lo.
  • galetes permanents, expiren quan es compleix l’objectiu per al qual serveixen o bé quan s’esborren manualment, tenen data d’esborrat i s’utilitzen normalment en procés de compra online, personalitzacions o en el registre, per a no haver d’introduir una contrasenya constantment.

Segons l’entitat que gestiona l’equip o domini des d’on s’envien les galetes i tracta les dades que s’obtinguin, podem distingir entre galetes pròpies i de tercers.

  • galetes pròpies són aquelles galetes que són enviades a l’ordinador de l’usuari i són gestionades exclusivament per nosaltres per al millor funcionament del Lloc web. La informació que recaptem s’empra per a millorar la qualitat del nostre servei i la teva experiència com a usuari.
  • galetes de tercers, quan l’usuari interactua amb el contingut del nostre lloc web també poden establir-se galetes de tercers (per exemple, en prémer botons de xarxes socials o visionar vídeos allotjats en un altre lloc web), que són aquelles establertes per un domini diferent del nostre Lloc web. No podem accedir a les dades emmagatzemades en les galetes d’altres llocs web quan naveguis en els citats llocs web.


Informació sobre la forma de desactivar o eliminar les galetes enunciades en els principals navegadors web