Bot de queixes

Rodalies – Gencat

Seguiment
Consum


Dades i seguiment de la queixa realitzada, mitjançant el BOT de Telegram, amb l’entrada de registre ID20231122210755, amb data 22 de novembre de 2023.

Queixa

Comerç / Empresa: Rodalies – Renfe
Pàgina web: https://rodalies.gencat.cat/ca/inici/index.html
Twitter: https://rodalies.gencat.cat/ca/atencio_al_client/rodalies_a_twitter/
Facebook:
Instagram:
Ubicació: Avinguda de Josep Tarradellas, 2-6. 08029 Barcelona

Situació o motiu de la queixa: Línia R12 Lleida Pirineus – L’Hospitalet de Llobregat.
Propaganda dins del tren a cada seient amb contigut només en castellà.

Seguiment

El text exposat es el següent: Aquest tren porta propaganda al reposacaps, i aquesta és en castellà incomplint l’article 32.3 de la llei 1/1998 del 7 de gener de política lingüística.

La línia R12 té recorregut només per Catalunya i va des de Lleida fins a l’Hospitalet de Llobregat. Com és possible que un servei públic de la Generalitat de Catalunya com és Rodalies, porti propaganda només en castellà?
Això posa en dubte a Consum que també pertany a la Generalitat, ja que es permet que altres organismes infringeixin la normativa.

Resolució

Pendent de resolució

Acció pel Català, també convida a tothom que estigui interessat a donar un cop de mà, que sol·liciti entrar als grups de treball que disposem, podeu demanar informació pel formulari de contacte.

Si a més Vols formar part de l’associació ACCIÓ PEL CATALÀ? Registra’t i fes-te associat, o bé fes una donació, podeu accedir als diferents apartats, pels botons corresponents.

Podeu accedir al BOT de Queixes, per tal de poder interactuar amb Acció pel Català i formalitzar la vostra. L’equip s’encarrega del seu tractament.

#SempreEnCatalà
#ViuEnCatalà

Si voleu fer un donatiu ràpid, ho podeu fer per BIZUM, opció Donar a ONG amb el codi 09020